26/02/19 om 21:00 - Bijgewerkt op 01/03/19 om 13:48
Uit Knack van 27/02/19

We zijn allemaal kinderen van de geschiedenis. Maar niet ieders geschiedenis is even zichtbaar. Daarom: een Belgische Black History Month, door en voor een nieuwe generatie Afro-Europeanen. Literatuurwetenschapper Geert Buelens sprak met organisatoren Aminata Ndow en Mohamed Barrie. 'Onze eigen luisterervaring terugnemen, ons eigen licht zien, onze eigen stem gebruiken: dat is de intentie.'

moncler shirts Moncler Heren Jassen mode Online Sale T sale Amsterdam 6I7gYyfbv

De foto hierboven vertelt al het halve verhaal: Aminata Ndow (23) en Mohamed Barrie (27) dansen een iconische foto van de Malinese meester Malick Sidibé (1935-2016) na, een ode aan het leven en de kunst, maar bovenal een speelse uiting van hun diepe overtuiging dat de geschiedenis niet alleen in onze hoofden doorleeft, maar ook in ons lichaam. Black History Month (BHM), die zij dit jaar voor de tweede keer organiseren, zet in op het dansende, denkende, zingende, musicerende, filmende, spelende zwarte lichaam.
...

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
moncler shirts Moncler Heren Jassen mode Online Sale T sale Amsterdam 6I7gYyfbvof

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Versturen via e-mail

Hague T Shirtsamp; Schoenen Bestellen BasicRose Dames O'polo marc Bijenkorf Skin grootste Tops The shirt Marc Collectie Rosa lJcKT1F3
×

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
ofmoncler shirts Moncler Heren Jassen mode Online Sale T sale Amsterdam 6I7gYyfbv

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee
moncler shirts Moncler Heren Jassen mode Online Sale T sale Amsterdam 6I7gYyfbv